Sider

tirsdag den 28. februar 2012

Galette med kikærter og spinat

Blev inspireret af en anden blogger til at lave galette. Har ikke tidligere nogle erfaringer med den form for tærte - og var derfor spændt på resultatet. Blev bestemt ikke skuffet. Efter min mening den bedste kombination af tærte og grøntsager.






Bund:
100 g. smør
175 g. hvedemel
75 g. rugmel
1 tsk salt
0,5 dl. vand
1 spsk. tørret basilikum(kan undlades)

Fyld:
En dl.tørrede kikærter, der er udblødt natten over og kogt i 40 min.
1 rødløg
100 g. spinat
1 halv squas
5 små tomater
1 rød peberfrugt.
1 fed hvidløg
Revet ost efter smag og behag

Fyldet kan variere i uendeligheder, alt efter lyst og hvad køleskabet byder på.

Bland alle ingredienserne sammen til dejen, ikke for længe, men til dejen hænger sammen. Stil på køl i ca. 1 time. Varm ovnen på 200 grader. Snit alle grøntsagerne i forholdsvis grove stykker og bag eller steg dem i 15 min.
Rul dejen ud til en cirkel på bagepapir, fordel fyldet over det meste - men med nok kant til at den kan dække lidt ind over fyldet.
Sæt galetten ind, bag 15-20 min., til kanten er sprød og lækker.

Velbekomme/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar