Sider

søndag den 30. oktober 2011

Smulredejs æblekage

Denne kage er en af min mors gamle klassikere, og det er en rigtig lækker en af slagsene.



Indgridienser:
100 g smør
100 g mel
100 g sukker
kanel efter eget ønske
Æbler i både til de fylder 2/3 af fadet.

Æblerne skæres i både og blandes med kanel. Fadet smøres med smør og æblerne puttes i. Mel, sukker og smør nulres sammen til en smulret masse, mas gerne lidt af klumberne lidt mere sammen, da det får en lækker sprød skorpe på kagen. Fordel mel massen over æblerne. Stil det ildfaste fad ind i en forvarmet ovn på 200 g. i ca. 45 min, eller til kagen er gylden. Serveres efter lidt afkøling med creme fraise.

Denne potion passer til et mellem størrelses ildfast fad. Hvis portionen skal være større, tilføj da 50 g. af alle ingredienser af melblandingen.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar