Blev inspireret af en anden blogger til at lave galette. Har ikke tidligere nogle erfaringer med den form for tærte - og var derfor spændt på resultatet. Blev bestemt ikke skuffet. Efter min mening den bedste kombination af tærte og grøntsager.
Bund:
100 g. smør
175 g. hvedemel
75 g. rugmel
1 tsk salt
0,5 dl. vand
1 spsk. tørret basilikum(kan undlades)
Fyld:
En dl.tørrede kikærter, der er udblødt natten over og kogt i 40 min.
1 rødløg
100 g. spinat
1 halv squas
5 små tomater
1 rød peberfrugt.
1 fed hvidløg
Revet ost efter smag og behag
Fyldet kan variere i uendeligheder, alt efter lyst og hvad køleskabet byder på.
Bland alle ingredienserne sammen til dejen, ikke for længe, men til dejen hænger sammen. Stil på køl i ca. 1 time. Varm ovnen på 200 grader. Snit alle grøntsagerne i forholdsvis grove stykker og bag eller steg dem i 15 min.
Rul dejen ud til en cirkel på bagepapir, fordel fyldet over det meste - men med nok kant til at den kan dække lidt ind over fyldet.
Sæt galetten ind, bag 15-20 min., til kanten er sprød og lækker.
Velbekomme/
Ingen kommentarer:
Send en kommentar