Indgridienser:
Hovedret til 4
- Olie til stegning
- 1 grofthakket zittauerløg andre løg kan sagtens bruges som erstatning
- 1 lille blomkål , i små buketter og stilken i mindre stykker(jeg valgte her at bruge brokuli)
- 2 gulerødder i mindre stykker
- Tikka masala krydderi - består af laurbær blade, spidskommen, kardemomme, kanel og koriander.
- 2 dl røde linser
- 1 tsk groft salt
- ½ liter vand
- 2 tomater i grove stykker
- 2 dl yoghurt naturel el. creme fraise
- Tilbehør
- 1 dl cashewnødder
- 320 g basmatiris, her valgte jeg at bruge quinoa i stedet - mere protinrigt
Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løget i ca. 1 min. Tilsæt blomkål, gulerødder og tikka krydderiet og svits i yderligere ca. 1 min. Tilsæt linser, salt og vand og bring retten i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tilsæt tomater og halvdelen af yoghurten. Bring retten i kog og smag til.
Server retten drysset med koriander, cashewnødder og med ris til
Jeg har fundet retten under Arlas madplaner, der er mange gode inspirationer.
Velbekomme/
Der ser sgu lækkert ud - Du siger bare til, så kommer jeg gerne forbi og spiser :)
SvarSlet